De Willy Dols Stichting geeft een nieuw boek uit:

Asor, de Leeuw

In dit boek wordt voor het eerst een serieus onderzoek gedaan naar de bizarre gebeurtenis op Sint-Rosazondag in 1938. Op die dag is immers de leeuw ASOR uit een kermiscircus tijdens de Hoogmis de overvolle kerk binnengedrongen! Gelukkig zonder ernstige gevolgen. Maar dit lokale gebeuren werd binnen de kortste keren wereldnieuws met hoe langer hoe meer dramatische aspecten.

Het verhaal is in het Sittardse nog altijd algemeen bekend. De auteur gaat nu na al die jaren na wat er werkelijk gebeurd is. Wie was er allemaal bij betrokken? Hoe was de situatie toentertijd? Wat kunnen tijdgetuigen zich nog herinneren?

Al met al een ware ontdekkingstocht met verrassende en onbekende gegevens. Een werkelijk unieke uitgave over een even uniek gebeuren, verlucht met veel originele foto’s.

Op vrijdag 27 augustus zal tijdens de officiële opening van de Sint-Rosafeesten aandacht aan het boek geschonken worden en ontvangt de wethouder van cultuur een exemplaar.

De prijs van het boek bedraagt (symbolisch!) € 19,38.

Een groot gedeelte van de opbrengst gaat naar de Stichting KiKa.